Un bestseller de senzatie in lume Zen in carne si oase reprezinta cea mai cunoscuta lucrare despre Zen publicata vreodata Urmand eforturile de o viata ale invatatorul Zen Nyogen Senzaki Paul Reps a adunat aceste texte si le-a tradus in limba engleza pentru a le face accesibile in Occident Cartea cuprinde 101 povestioare Zen – o colectie de anecdote Zen culese de Nyogen Senzaki din sec XIX – XX si koan-uri scrise in sec XIII de maestrul japonez Muj&363;; Poarta fara de

Zen in carne si oase - Cele mai frumoase povestiri

de Paul Reps

Cod produs: 0000198547

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-111-786-7

Numar de pagini: 272

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Un bestseller de senzatie in lume, Zen in carne si oase reprezinta cea mai cunoscuta lucrare despre Zen publicata vreodata. Urmand eforturile de o viata ale invatatorul Zen Nyogen Senzaki, Paul Reps a adunat aceste texte si le-a tradus in limba engleza pentru a le face accesibile in Occident. Cartea cuprinde: 101 povestioare Zen – o colectie de anecdote Zen culese de Nyogen Senzaki din sec. XIX – XX si koan-uri scrise in sec. XIII de maestrul japonez Mujū; Poarta fara de poarta – o celebra culegere de koan-uri realizata in sec. XIII de maestrul chinez Mu-mon; si 10 bivoli – comentariile de sec. XII, in limba chineza, ale celebrului maestru Kakuan asupra treptelor de constientizare parcurse in drumul spre iluminare, pe marginea unor ilustratii foarte vechi. De asemenea, Paul Reps a introdus si textul Centrarea, invatatura primita de la maestrul tantric Lakshmanjoo, din Casmir, bazata pe textul sacru Vijñana Bhairava Tantra.

*

„Cartea aceasta a fost un portal de neclintit prin care au pasit milioane de oameni din Vest incercand sa surprinda macar o strafulgerare a mintii Zen, expusa in dialoguri care iti zguduie gandurile, cu tot umorul, bucuria si intelepciunea
pe care le contin.”

Jon Kabat-Zinn, autorul cartii
Wherever You Go, There You Are

„Acum aproape 30 de ani aceasta carte a reprezentat introducerea mea in budism. Sunt incantata sa vad ca apare inca o editie a acestei minunate carti clasice.”

Sylvia Boorstein, autoarea cartii
It’s Easier Than You Think

„Fiind poate prima carte de Dharma pe care am citit-o, Esente Zen este un text care a devenit clasic, o nestemata, un dar pentru noi toti.”

Dr. Daniel Goleman, autorul cartii
Emotional Intelligence

„Am pastrat in mine invataturile acestei carti timp de 30 de ani, de cand am citit-o. E un text clasic care reuseste sa portretizeze mintea Zen intr-un mod inteligibil mintilor noastre liniare.”

Phil Jackson, Antrenor Principal
la echipa Chicago Bulls
si autorul cartii Sacred Hoops


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-111-786-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 272
Autor

Paul Reps

Numar pagini 272
Scroll