p stylemargin 0px 0px 10px; padding 0px; border 0px; font-style normal; font-variant-ligatures normal; font-variant-caps normal; font-variant-numeric inherit; font-variant-east-asian inherit; font-stretch inherit; font-size 14px; line-height inherit; font-family Calibri; font-weight 400; color 494949; letter-spacing normal; orphans 2; text-align start; text-indent 0px; text-transform none; white-space normal; widows 2; word-spacing 0px; -webkit-text-stroke-width 0px;

Zapada era murdara

de Georges Simenon

Cod produs: 0000177067

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-606-4

Numar de pagini: 280

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

O ţară sub ocupaţie germană. E iarnă. Frank are 19 ani şi împarte locuinţa cu mama lui, Lotte, care ţine un bordel clandestin. Cînd are chef, face dragoste cu prostituatele printre care trăieşte. Alteori, lipsit de ocupaţie, Frank bate cafenelele şi se înhăitează cu tot felul de indivizi vicioşi, pe care în sinea lui îi admiră. Într-o zi se hotărăşte să omoare un ofiţer german, într-o fundătură, prima lui crimă, la care se gîndeşte ca la un fel de pierdere a virginităţii. Dar e surprins de un vecin, Holst, a cărui fiică e îndrăgostită de Frank. Îl va denunţa Holst poliţiei? N-are importanţă. Frank a trecut linia roşie. Nu mai poate da înapoi. Şi totul o ia la vale cu repeziciune... Renunţînd la naraţiunea tradiţională, la tempoul clasic al romanului-policier dat de celebrul comisar Maigret, Simenon a ales aici un stil tăios, rece, care te îngheaţă, alb ca zăpada care cade de-a lungul întregului roman. O carte tensionantă, rotunjită de analiza psihologică a personajelor şi atmosfera neliniştitoare, kafkiană a întregului text, Zăpada era murdară a fost dramatizată de Frédéric Dard şi adaptată pentru marele ecran de Luis Saslavsky.

„Un romancier care a intrat în lumea ficţiunii ca şi cum ar fi fost parte din ea.” (Peter Ackroyd)

„Georges Simenon e acel scriitor minunat, lucid, simplu, tot timpul în echilibru cu lumea pe care o creează.” (Muriel Spark)

„Unul din marii scriitori ai secolului XX. Are o abilitate neîntrecută de a ne face să vedem dincolo de coaja lucrurilor.” (The Guardian)


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-606-4
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 280
Tip coperta Necartonat
Autor

Georges Simenon

Scroll