Rafina&539;i pofticio&537;i gurmanzi m&226;nc&259;i cunosc&259;tori &238;n ale gastronomiei din toat&259; Rom&226;nia uni&539;i-v&259; Pornim la drum Nu doar v&259; promitem paradisul gastronomic ci v&259; &537;i ducem acolo Unde La &238;nt&226;lnirea cu gastronomia rom&226;neasc&259; de mare rafinament Am s&259;pat prin biblioteci &537;i arhive am c&259;utat prin sertare &537;i vie&355;i am vorbit cu doamne din cel&259;lalt secol am citit din

Trei secole de gastronomie. De la Muhalebiu si Schembea la Volovan si Galantina

de Daniela Ulieriu; Doina Popescu

Cod produs: 0000178728

Editura: Paralela 45

Data aparitie: 2018

Editie: editia I

ISBN: 978-973-472-744-5

Numar de pagini: 264

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mâncăi, cunoscători în ale gastronomiei din toată România, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.   Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.   Cartea noastră e și o încercare de a răspunde la întrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria românească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mâncăruri de cantină muncitorească?  Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului.
Data aparitie 2018
Editie editia I
ISBN 978-973-472-744-5
Loc aparitie Pitesti
Numar de pagini 264
Autor

Daniela Ulieriu; Doina Popescu

Scroll