Colec&539;ionar recunoscut de documente istorice curator &537;i organizator de expozi&539;ii &537;i evenimente culturale autor al mai multor albume pe tema istoriei Bucure&537;tiului Sorin M&259;rg&259;rit ne poart&259; într-o nou&259; plimbare impregnat&259; de parfumul rafinat al trecutului „Bucuresciul Belle Époque” Anii de la sfâr&537;itul secolului al XIX-lea &537;i începutul secolului XX au fost ani de optimism &537;i emancipare

Salutari din Bucuresti

de Sorin Margarit

Cod produs: 0000194941

Editura: Expo Art-ist

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-035-019-4

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Colecționar recunoscut de documente istorice, curator și organizator de expoziții și evenimente culturale, autor al mai multor albume pe tema istoriei Bucureștiului, Sorin Mărgărit ne poartă într-o nouă plimbare impregnată de parfumul rafinat al trecutului: „Bucuresciul Belle Époque”. Anii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX au fost ani de optimism și emancipare, conturând o perioadă aproape fără seamăn în istoria universală. Bucureștiul a simțit și el pulsul vremurilor: cuprins de elanurile creației artistice și ale curiozității științifice, sedus de euforia călătoriilor și înveșmântat elegant în țesături de calitate, orașul strălucește, arătându-și „cea mai frumoasă fațetă”.

 

Albumul conține mărturii ale acestui timp privilegiat: cărți poștale de epocă, înfățișând grădini, parcuri, monumente și clădiri importante ale Capitalei (unele interesante și din perspectiva paralelismului trecut/prezent), partituri muzicale, programe ale pieselor de teatru, afișe, reclame, cataloage de produse sau de modă, diplome, acțiuni sau obligațiuni bancare, facturi, bancnote, timbre - toate frumos ornamentate și ilustrate prin arta litografiei. Desenele foarte elaborate, hârtia de calitate și grija impresionantă pentru detaliu transformă aceste documente în adevărate opere de artă. În plus, reconstituirea imagistică a Micului Paris este completată de câteva explicații ale autorului, discretă călăuză și călător fermecat, în același timp.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-035-019-4
Loc aparitie Bucuresti
Tip coperta Cartonat
Autor

Sorin Margarit

Scroll