Domeniul drepturilor omului evolueaza in permanenta iar aceste drepturi pot si vor fi respectate doar in masura in care sunt temeinic cunoscute Consideram ca pe masura ce promovarea drepturilor omului devine mai eficienta se va crea o adevarata educatie a drepturilor omului care va conduce la mai putine incalcari ale drepturilor omuluiConsacrata prezentarii si analizei sistematice a acestei materii caracterizate prin

Protectia internationala a drepturilor omului. Note de curs

de Laura-Cristiana Spataru-Negura

Cod produs: 0000180831

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-27-1209-9

Numar de pagini: 265

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Domeniul drepturilor omului evolueaza in permanenta, iar aceste drepturi pot si vor fi respectate doar in masura in care sunt temeinic cunoscute. Consideram ca, pe masura ce promovarea drepturilor omului devine mai eficienta, se va crea o adevarata educatie a drepturilor omului care va conduce la mai putine incalcari ale drepturilor omului.

Consacrata prezentarii si analizei sistematice a acestei materii caracterizate prin diversitatea drepturilor garantate, Protectia internationala a drepturilor omului, conceputa sub forma unor note de curs, este structurata in opt capitole care trateaza, in ordine, teoria generala a drepturilor omului, sursele de consacrare si protectie a drepturilor omului, mecanismele la nivel universal si regional (european, inter-american, african, asiatic si musulman). Dupa aceasta prezentare generala, este analizat cu atentie mecanismul european de protectie a drepturilor omului instituit prin Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.

Importanta acordata acestui mecanism de protectie a drepturilor omului creat de catre Consiliul Europei este evidenta, el inspirand si influentand si celelalte continente, promovand astfel drepturile omului de la nivel regional la nivel international.

Autoarea reuseste sa prezinte in mod adecvat problemele protectiei internationale a drepturilor omului, sa deceleze realitatile si provocarile cu care aceasta se confrunta, intr-un demers stiintific bine documentat, echilibrat si corect din punct de vedere metodologic.

Cu certitudine, lucrarea reprezinta o prima editie a cursului universitar si nu un tratat, insa consideram ca intelegerea informatiilor prezentate in aceasta prima editie a ei este vitala, si, astfel cum Conventia mai sus mentionata este un „instrument viu”, asa ne dorim sa fie si acest curs: sa continue in fiecare an sa se imbogateasca cu noi semnificatii si noi interpretari.


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-27-1209-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 265
Autor

Laura-Cristiana Spataru-Negura

Numar pagini 265
Scroll