Prezentul volum reprezinta o contributie a activitatii membrilor Centrului de cercetare pentru protectia datelor constituit in cadrul Universitatii de Medicina Farmacie &536;tiinte &537;i Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mure&537; Centrul de cercetare reprezinta un laborator care a contribuit activ de-a lungul activitatii sale la sprijinirea mediului socio-economic din România in con&537;tientizarea importantei protectiei datelor cu caracter personal

Protectia datelor cu caracter personal

de Colectiv redactional

Cod produs: 0000194945

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-28-0979-9

Numar de pagini: 266

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Prezentul volum reprezinta o contributie a activitatii membrilor Centrului de cercetare pentru protectia datelor, constituit in cadrul Universitatii de Medicina, Farmacie, Știinte și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Centrul de cercetare reprezinta un laborator care a contribuit activ de-a lungul activitatii sale la sprijinirea mediului socio-economic din România in conștientizarea importantei protectiei datelor cu caracter personal și a utilitatii adoptarii de masuri de implementare și conformare cu legislatia specifica protectiei vietii private și a datelor cu caracter personal. Pe aceasta linie de studiu și analiza, laboratorul a creat o serie de formulare care pot reprezenta un instrument util pentru institutiile publice și agentii economici, pentru a avea o activitate manageriala, economica și administrativa orientata in spiritul protectiei vietii private a persoanelor fizice. Laboratorul a beneficiat de date primare puse la dispozitia sa de agentii private care activeaza in domeniul consultantei. Fiecare formular sau document are o justificare și fundamentare a necesitatii adoptarii sale. Aceste justificari și fundamentari constituie o forma de ghidare practica pentru implementare. Specificul formularelor este dat in special de activitatea administratiei publice locale, insa este ușor adaptabil de cei interesati pentru administratia publica centrala sau la companii private, mai ales cele din categoria operatorilor de date care au obligatia desemnarii unui responsabil cu protectia datelor.

Lucrarea prezinta o importanta practica pentru ca faciliteaza la nivelul operatorilor de date implementarea Regulamentului General privind Protectia Datelor, in conditiile in care un corp de specialiști in acest domeniu este abia in formare in România. Tocmai din acest motiv, vor fi intâlnite problematici, reflectate de aceste formulare și modele, desprinse din activitatea practica de zi cu zi.

Probabil cea mai delicata dintre acestea este chestiunea unui statut al Responsabilului cu Protectia Datelor (DPO), deoarece operationalizarea acestei functii genereaza in cadrul companiilor și a institutiilor anumite reticente și momente incordate, ceea ce poate conduce la o anumita ineficienta in aplicarea regulamentului.

Lucrarea este ușor accesibila și celor care, deși nu au o specializare in domeniul protectiei datelor, au atributii manageriale și sunt interesati sa ia decizii cu respectarea legislatiei specifice acestui domeniu. Spre exemplu, șeful unui departament tehnic trebuie sa fie interesat de adoptarea unei politici de utilizare a sistemului GPS (Global Position System) la autovehiculele companiei, ceea ce trebuie realizat prin a tine cont de Regulamentul General privind Protectia Datelor.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-28-0979-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 266
Tip coperta Necartonat
Autor

Colectiv redactional

Numar pagini 266
100 Colectiv redactional

De acelasi autor

Produse similare

Scroll