De la Big Bang la primele stele sistemul nostru solar via&539;a pe P&259;mânt dinozauri homo sapiens agricultur&259; glacia&539;iuni imperii combustibili fosili o aselenizare &537;i globalizarea de mas&259; &536;i despre ce se va întâmpla mai departe Cursul meu preferat din toate timpurile – BILL GATES O ISTORIE CAPTIVANT&258; A UNIVERSULUI – de dinainte de zorii timpului

Povestea originilor

de David Christian

Cod produs: 0000177776

Editura: Publica Com

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-722-288-3

Numar de pagini: 480

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

De la Big Bang la primele stele, sistemul nostru solar, viața pe Pământ, dinozauri, homo sapiens, agricultură, glaciațiuni, imperii, combustibili fosili, o aselenizare și globalizarea de masă. Și despre ce se va întâmpla mai departe. 

Cursul meu preferat din toate timpurile. – BILL GATES 

O ISTORIE CAPTIVANTĂ A UNIVERSULUI – de dinainte de zorii timpului și până dincolo de linia de orizont a viitorului îndepărtat. Majoritatea istoricilor studiază cele mai mici frânturi de timp, concentrându-și atenția pe momente specifice, indivizi și documente anume. Dar cum ar fi să studiem întreaga istorie, de la Big Bang și până în ziua de azi – ba chiar până departe în viitor, peste milioane de ani? Cum s-ar schimba percepția noastră despre Univers, despre Pământ și despre însăși existența noastră dacă am privi lucrurile din perspectiva întregii anverguri complete a timpului? 

Acestea sunt întrebările la care David Christian și-a propus să răspundă când a pornit să cerceteze ideea de „istorie mare”, cea mai interesantă dintre abordările noi ale modului în care putem înțelege de unde venim, unde suntem și încotro ne îndreptăm. În Povestea originilor, Christian îi duce pe cititori într-o cavalcadă nebună prin toate cele 13,8 miliarde de ani pe care am ajuns să le numim „istorie”. 

Concentrându-și atenția pe evenimentele definitorii (praguri), pe tendințele majore și pe întrebările fundamentale despre originile noastre, Christian aduce la vedere firele ascunse care leagă totul laolaltă – de la crearea planetei noastre și până la apariția agriculturii, la războiul nuclear și mai departe. 

În Povestea originilor, David Christian a găsit o modalitate spectaculoasă de a folosi istoria ca să facă ordine în tot bagajul nostru de cunoștințe despre lume, ceea ce înseamnă o minunată realizare! 
 CARLO ROVELLI, autorul cărților Seven Brief Lessons on Physics și The Order of Time 

O carte remarcabilă, care ne pune pe noi, ființele umane atât de pline de propria importanță, la locul cuvenit în cosmos, dar care explică și motivele pentru care povestea culturii și cunoașterii umane – ceea ce David Christian numește învățare colectivă – contează pentru înțelegerea lumii noastre actuale și modelarea viitorului ei. 
 MERRY WIESNER-HANKS, președinte World History Association 

O maiestuoasă sinteză a cunoștințelor noastre actuale despre nașterea Universului, a sistemului solar, a oceanelor, a munților și mineralelor, a tuturor ființelor vii de pe Pământ și a forțelor dinamice care potențează cultura și realizările umane. Toate acestea în aproape 500 de pagini de proză captivantă, care țese laolaltă nenumărate idei revelatoare din nenumărate domenii. Cu fascinante descrieri la tot pasul și energia nerăbdătoare a unui roman polițist bun, cartea aceasta este o lucrare de reper crucial, apărută într-un moment când n-a fost niciodată mai important pentru omenire să dețină o viziune mai clară și mai informată asupra locului nostru pe Pământ și a locului pe care-l ocupă Pământul în cosmos. 


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-722-288-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 480
Tip coperta Necartonat
Autor

David Christian

Scroll