Rio de Janeiro ora&351; al carnavalului loc al disimul&259;rii al hazardului &351;i al mascaradei Özgür o intelectual&259; introvertit&259; din Turcia nu se poate desp&259;r&355;i de ora&351;ul în acela&351;i timp fascinant &351;i amenin&355;&259;tor Îndep&259;rtîndu-se mult de rolul tradi&355;ional prev&259;zut femeii de societatea turc&259; ea îl conduce pe cititor prin labirintul acestei

Orasul in mantie purpurie

de Asli Erdogan

Cod produs: 0000192077

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-903-4

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Rio de Janeiro: oraş al carnavalului, loc al disimulării, al hazardului şi al mascaradei. Özgür, o intelectuală introvertită din Turcia, nu se poate despărţi de oraşul în acelaşi timp fascinant şi ameninţător. Îndepărtîndu-se mult de rolul tradiţional prevăzut femeii de societatea turcă, ea îl conduce pe cititor prin labirintul acestei metropole adoptînd vocea imigrantului în loc de cea a turistului, considerînd tot ce e străin ceva intim şi propriu. În acelaşi timp, oraşul o inspiră să scrie şi să-şi creeze un alter ego, pe imaginara Ö. Cele două poveşti de viaţă se întrepătrund şi se oglindesc una într-alta de nenumărate ori. Un roman fascinant, în care iubirea şi durerea se contopesc în chip adesea fatal.
„Aslı Erdoğan delimitează fără greş distanţa dintre protagonistă şi oraşul străin, cu străzile braziliene care domină oraşul, cu sălbăticia romantică a favelelor, cu dragostea lor de viaţă, cu trăirile violente şi dezgustul care le domină.” (Le Monde)
„Mîinile lui Aslı Erdoğan ating sufletul uman. Cuvintele ei sînt uneori poezie amestecată cu esenţa amăruie a vieţii. Citiţi romanul în tihnă, fără grabă, altfel veţi fi copleşiţi de tirul încrucişat de imagini şi metafore.” (Cumhuriyet)
„Singură, săracă şi înfometată, consolarea lui Özgür este scrisul şi îşi jură că va rămîne în Rio pînă va face dreptate oraşului în cartea ei, Oraşul în mantie purpurie, care devine astfel un roman în roman.” (Publishers Weekly)


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-903-4
Loc aparitie Iasi
Autor

Asli Erdogan

Scroll