Oamenii mari care au facut Romania Mare prezinta portretele a 24 de personalitati care si-au adus contributia la formarea statului national unitar si la consolidarea lui Marea Unire nu ar fi fost posibila fara o generatie eroica care a creat institutii si legi noi scoli si universitati impunand schimbarile necesare pentru o adevarata „inviere” faurirea Romaniei moderne la 1 decembrie 1918 Aceasta carte isi propune sa readuca in

Oamenii mari care au facut Romania mare

de Lucia Hossu-Longin

Cod produs: 0000192678

Editura: Hyperliteratura

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-94529-6-7

Numar de pagini: 316

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Oamenii mari care au facut Romania Mare prezinta portretele a 24 de personalitati care si-au adus contributia la formarea statului national unitar si la consolidarea lui. Marea Unire nu ar fi fost posibila fara o generatie eroica, care a creat institutii si legi noi, scoli si universitati, impunand schimbarile necesare pentru o adevarata „inviere”: faurirea Romaniei moderne, la 1 decembrie 1918.
Aceasta carte isi propune sa readuca in lumina nume care au rasunat acum 100 de ani pe buzele tuturor romanilor, nume fara de care tara noastra, asa cum o stim acum, nu ar fi existat niciodata. Multe dintre aceste personalitati sunt necunoscute, pentru ca regimul comunist a dorit asta. Comunistii i-au aruncat in inchisori si in domicilii fortate, le-au confiscat averile, iar cartile de istorie au trecut peste numele si faptele lor.
Ceea ce este si mai trist insa este ca si dupa caderea comunismului, multi dintre eroii Romaniei Mari au ramas la fel de necunoscuti, neexistand multe intentii de a-i reabilita si de a-i scoate la lumina pentru tanara generatie. Aceasta carte iti propune in primul rand readucerea lor aminte si constientizarea uneia dintre cele mai stralucite generatii ale istoriei noastre. Lucia Hossu-Longin intervieveaza istorici, academicieni si rude ale acestor personaje vitale ale Romaniei Mari, care au jucat roluri fundamentale pentru Unire.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-94529-6-7
Loc aparitie Timisoara
Numar de pagini 316
Tip coperta Necartonat
Autor

Lucia Hossu-Longin

Numar pagini 316
Scroll