Regina Maria a trait intr-o epoca si un spatiu cultural in care literatura era in plina inflorire si in care fantezia ei nativa bogata a prins aripi de nestavilit inca de la inceput Dar ceea ce a inspirat-o mai mult in creatiile sale literare a fost venirea sa in Romania si intalnirea cu o alta lume ancorata intr-o spiritualitate plina de smerenie evlavie si credinta E fascinant sa citesti povestile sale incarcate de prezenta divinitatii stralucind prin

O poveste de la Sfantul Munte

de Regina Maria a Romaniei

Cod produs: 0000247738

Editura: Bookstory

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-95620-2-4

Numar de pagini: 80

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Regina Maria a trait intr-o epoca si un spatiu cultural in care literatura era in plina inflorire si in care fantezia ei nativa bogata a prins aripi de nestavilit inca de la inceput.

 
Dar ceea ce a inspirat-o mai mult in creatiile sale literare a fost venirea sa in Romania si intalnirea cu o alta lume, ancorata intr-o spiritualitate plina de smerenie, evlavie si credinta. E fascinant sa citesti povestile sale incarcate de prezenta divinitatii, stralucind prin simplitate, sensibilitate si gingasie. E ca si cum inima ei s-a straduit sa bata in ritm si sunet de clopot si toaca, adunand in ea toata frumusetea inefabila a ortodoxiei.

O poveste de la Sfantul Munte, in traducerea magistrala a lui Nicolae Iorga, ne vorbeste cu simplitate si duiosie despre dorul dupa Dumnezeu si sfintenie, despre puterea rugaciunii si a credintei, ce poate muta muntii din loc. Este o poveste veche, rasariteana, asa cum autoarea ne dezvaluie in final, despre coborarea Maicii Domnului din Ceruri pe Muntele Athos, printre calugari, ca raspuns la ruga lor intensa, pentru a pune in randuiala lucrurile.
 
Regina spunea ca "un gand frumos este asemenea unei biserici in care omul isi odihneste sufletul".

Traducere din limba engleza de Nicolae Iorga.

Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-95620-2-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 80
Tip coperta Necartonat
Autor

Regina Maria a Romaniei

Numar pagini 80
Scroll