Volumul analizeaza o tema de o importan&539;a actuala cu valen&539;e practice &537;i teoretice asupra modalita&539;ilor pe care le au la indemana persoanele private de libertate pentru a-&537;i asigura protec&539;ia atat din punct de vedere al integrita&539;ii fizice ori psihice cat &537;i din punct de vedere al asigurarii efectivita&539;ii drepturilor acestora &537;i generic a legalita&539;ii executarii pedepseiCercetarea se

Mijloace de protectie a persoanelor condamnate la pedepse primative de libertate

de Radu Geamanu

Cod produs: 0000190834

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0461-5

Numar de pagini: 350

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Volumul analizeaza o tema de o importanța actuala, cu valențe practice și teoretice asupra modalitaților pe care le au la indemana persoanele private de libertate pentru a-și asigura protecția atat din punct de vedere al integritații fizice ori psihice, cat și din punct de vedere al asigurarii efectivitații drepturilor acestora și, generic, a legalitații executarii pedepsei.
Cercetarea se axeaza pe implicațiile generate de convențiile și instrumentele internaționale in dreptul intern și pe efectivitatea mijloacelor de protecție a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate, fiind realizata, cu caracter de noutate, o analiza extensiva a sistemelor de protecție a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate, prin explicarea conceptelor esențiale și abordarea cercetarii științifice la nivel multidisciplinar, cu inglobarea, in mod unitar, a unor teme specifice dreptului execuțional penal, dreptului constituțional, drepturilor omului, dreptului penal ori procesual penal.
Lucrarea se remarca prin abundența deciziilor C.E.D.O., coroborate cu numeroase incheieri ale judecatorilor de supraveghere a privarii de libertate și hotarari ale instanțelor din Romania, fiind analizate, de asemenea, peste 10 legislații naționale (Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Spania, S.U.A. etc.), dar și hotarari C.J.U.E. ori ale Comitetului O.N.U. pentru Drepturile Omului.
Sintetic, volumul analizeaza tema dintr-o tripla perspectiva – legislație naționala – convenții și standarde internaționale – jurisprudența naționala și internaționala.
Apreciem lucrarea ca fiind de actualitate, mai ales in contextul atenției deosebite de care se bucura problematica penitenciarelor atat in societate, cat și la nivel regional (avem in vedere atat jurisprudența C.J.U.E. – spre exemplu, cauzele conexate Pál Aranyosi și Robert Caldararu, cat și jurisprudența C.E.D.O. – spre exemplu, cauza-pilot Rezmiveș și alții c. Romania și cauza cvasi-pilot Iacov Stanciu c. Romania), fiind destinata atat teoreticienilor, cat și practicienilor dreptului, prezentand informații care se pot constitui intr-un manual de bune practici pentru judecatorii de supraveghere a privarii de libertate ori pentru instanțele de judecata in soluționarea contestațiilor la executare.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0461-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 350
Tip coperta Necartonat
Autor

Radu Geamanu

Numar pagini 350
Scroll