Jal&257;l ud-D&299;n R&363;m&299; este unul dintre cei mai cunoscuti maestri sufi din toate timpurile Supranumit uneori si „Sultanul Iubirii” R&363;m&299; a fost o personalitate complexa poet jurist carturar al Islamului teolog si mistic fondator al ordinului Mevlevi cunoscut si ca „ordin al dervisilor rotitori” datorita adeziunii adeptilor sai la practica ceremoniei spirituale Sama – ritual complex care include cantul dansul

Mathnawi - poeme, parabole si invataturi sufite

de Rumi

Cod produs: 0000183499

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-111-742-3

Numar de pagini: 432

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Jalāl ud-Dīn Rūmī este unul dintre cei mai cunoscuti maestri sufi din toate timpurile. Supranumit uneori si „Sultanul Iubirii”, Rūmī a fost o personalitate complexa: poet, jurist, carturar al Islamului, teolog si mistic, fondator al ordinului Mevlevi (cunoscut si ca „ordin al dervisilor rotitori”, datorita adeziunii adeptilor sai la practica ceremoniei spirituale Sama – ritual complex care include cantul, dansul initiatic si o suma de alte practici interne).

Lucrarea sa esentiala, Mathnawi, textual „Versetele spirituale”, scrisa in persana, este una dintre cele mai citite si traduse lucrari ale sale. Combinatie de poezie si povestiri cu talc initiatic, lucrarea ne incanta atat prin stilul ei inimitabil, cat si prin profunzimea cu care, sub aparenta unor intamplari banale, autorul ne introduce in invatatura sufi, de o profunzime si sensibilitate fara egal.

Mathnawi, un vast poem de 25.000 de versuri, impartit in sase carti sau daftar. Numele ii vine de la forma prozodica folosita, adica distihuri care rimeaza intre ele. Pe buna dreptate poate fi considerata una din marile capodopere spirituale al umanitatii. Ea trateaza o extraordinara varietate de subiecte si cuprinde istorisiri, fabule, parabole, legende si texte coranice, toate imbibate de spiritul invataturilor sufite. Este o carte ce prezinta viata in intregul ei, de la dimensiunea ei mundana si cosmica pana la nivelurile trezirii metafizice. A fost inceputa pe la 1260 si a continuat pana la moartea lui Rumi. In ciuda dimensiunilor ei impresionante, lucrarea a fost tradusa in Occident incepand cu secolul al XIX lea.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-111-742-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 432
Autor

Rumi

Numar pagini 432
Scroll