Academia Oamenilor de &350;tiin&355;&259; din România a acordat Premiul „Alexandru D R&259;dulescu” – sec&539;iunea &536;tiin&539;e Medicale - domnului Anghel DIACONU pentru lucrarea ”Tratat de tehnic&259; a masajului terapeutic &537;i kinetoterpia complementar&259;” in cadrul GALEI PREMIILOR ACADEMIEI OAMENILOR DE &350;TIIN&354;&258; DIN
 

Manual de tehnica a masajului terapeutic si Kinetoterapie complementara volumul I+II+III

de Anghel Diaconu

Cod produs: 0000181539

Data aparitie: 2019

ISBN: 978-606-28-0812-9

Numar de pagini: 1453

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România a acordat Premiul „Alexandru D. Rădulescu” – secțiunea Științe Medicale - domnului Anghel DIACONU pentru lucrarea: ”Tratat de tehnică a masajului terapeutic și kinetoterpia complementară”, in cadrul GALEI PREMIILOR ACADEMIEI OAMENILOR DE ŞTIINŢĂ DIN ROMÂNIA pentru anul 2016 ce a avut loc in data de 29 martie 2018, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".C.

 

Supranumit parintele masajului terapeutic suedez, Pehr Henrik Ling a descoperit beneficiile acestei terapii pornind de la tratarea propriilor afectiuni ale aparatului locomotor, denumind manevrele masajului, dar nelasand urmasilor niciun document despre tehnica de efectuare a acestora. Pana la aparitia acestei monografii, niciun specialist in domeniu nu a descris tehnica efectuarii manevrelor masajului.

Terapia prin masaj a fost descoperita si creata pentru alinarea durerii, pentru echilibrarea tonusului musculaturii si pentru deblocarea sau intarirea articulatiilor afectate.

Masajul in prezent face parte din tetrada de aur a recuperarii, el neputand fi asociat niciodata cu alte procedee care au in vedere o alta categorie de beneficiari.

Avand in vedere toate aceste considerente si pregatirea mea de terapeut specialist in balneofiziokinetoterapie si masaj, insusita sub coordonarea celui care ne-a dezvaluit tainele acestei nobile profesii, dr. T. Agarbiceanu, am fost determinat sa concep aceasta monografie a artei masajului.

„Manualul de tehnica a masajului terapeutic si kinetoterapia complementara” - prima aparitie in domeniu, este o monografie ampla a artei masajului terapeutic, prezentata teoretic, practic si ilustrat. In continutul acestei lucrari sunt prezentate toate detaliile despre tehnica de efectuare a fiecarei manevre a masajului terapeutic si modul de prelucrare a tesuturilor de pe fiecare zona si regiune a corpului.

Notiunile prezentate in aceasta lucrare sunt rodul activitatii mele de peste 45 de ani, perfectionate printr-un proces de continua pregatire, atat ca terapeut in Laboratorul de Cercetare si Recuperare a Capacitatii de Munca, cat si ca profesor (timp in care am pregatit numeroase generatii de specialisti).

Lucrarea umple golul existent in literatura medicala de specialitate, fapt confirmat si de numeroasele distinctii primite de la unitatile de varf din domeniu, cat si de evaluarea numerosilor specialisti de seama.

Aceasta lucrare a fost aprobata de Ministerul Educatiei Nationale (cu Ordinul nr. 5455/18.10.2010) ca manual pentru studiul la toate nivelele (tehnicieni, asistenti, kinetoterapeuti si studenti).

Manualul este abecedarul acestei profesii si este recomandat tuturor profesorilor instructori, cat si celor care doresc sa invete si sa practice nobila profesie de terapeut in beneficiul semenilor nostri aflati in suferinta.

Pentru observatii, precum si pentru imbunatatirea continutului lucrarii, autorul poate fi contactat la numarul de telefon: 0722.323.801, sau prin e-mail: anghel.diaconu48@yahoo.com.

Anghel Diaconu


Data aparitie 2019
ISBN 978-606-28-0812-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 1453
Tip coperta Necartonat
Autor

Anghel Diaconu

Numar pagini 1453
Scroll