Ghidul de fata prezinta un interes deosebit pentru toate asistentele medicale din sectiile de neonatologie inclusiv cele de terapie intensiva si de prematuri si in acelasi timp umple un gol in literatura de specialitate tinand cont de tematica propusa Sunt prezentate foarte sintetic si cu vadit scop didactic aspecte privind dezvoltarea viitorului copil in diferite faze ale evolutiei sale incepand din perioada intrauterina apoi adaptarea nou-nascutului la viata extrauterina asistenta

Ghid de neonatologie pentru asistente

de Iulia Negrea, Geta Mitrea

Cod produs: 0000195018

Editura: Editura Medicala

Data aparitie: 2019

ISBN: 978-973-39-0838-8

Numar de pagini: 95

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Ghidul de fata prezinta un interes deosebit pentru toate asistentele medicale din sectiile de neonatologie, inclusiv cele de terapie intensiva si de prematuri, si, in acelasi timp, umple un gol in literatura de specialitate, tinand cont de tematica propusa. Sunt prezentate foarte sintetic si cu vadit scop didactic aspecte privind dezvoltarea viitorului copil in diferite faze ale evolutiei sale, incepand din perioada intrauterina, apoi adaptarea nou-nascutului la viata extrauterina, asistenta la nastere, alimentatia si farmcologia neonatala. Capitole distincte dezvolta patologia neonatala: sindromul de detresa respiratorie, sepsisul, icterele, sindroamele hemoragice si convulsiile neonatale, dar si traumatismele obstetricale. Despre cum trebuie transportat nou-nascutul bolnav, comunicarea cu parintii in momente speciale, dar si despre cum trebuie ingrijit cel sanatos vom afla in finalul lucrarii.

Cuprins: Puericultura prenatala. Adaptarea nou-nascutului la viata extrauterina. Alimentatia nou-nascutului. Farmacologie neonatala. Asistenta la nastere. Asfixia la nastere. Sindromul de detresa respiratorie. Sepsisul neonatal. Icterele neonatale. Convulsiile neonatale. Traumatismele obstetricale. Sindroamele hemoragice neonatale. Transportul nou-nascutului bolnav. Comunicarea cu parintii nou-nascutului. Ingrijirea nou-nascutului sanatos.

Adresabilitate: Asistente medicale cu studii superioare, medii si masterande cu experienta in ingrijirea nou-nascutilor.


Data aparitie 2019
ISBN 978-973-39-0838-8
Numar de pagini 95
Tip coperta Necartonat
Autor

Iulia Negrea, Geta Mitrea

Numar pagini 95
Scroll