Lucrarea Fi&537;e privind organizarea &537;i exercitarea profesiei de avocat Sinteze &537;i teste-grila se dore&537;te a fi un instrument de lucru util pentru candida&539;ii la examenul de admitere in avocatura Subiectele tratate urmaresc tematica specifica a acestui examen &537;i a celui de definitivat Informa&539;iile relevante &537;i necesare simularii &537;i pregatirii pentru sus&539;inerea examenului sunt prezentate sintetic dupa o

Fise privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat

de Carmen Moldovan

Cod produs: 0000188906

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0479-0

Numar de pagini: 332

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea Fișe privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Sinteze și teste-grila se dorește a fi un instrument de lucru util pentru candidații la examenul de admitere in avocatura. Subiectele tratate urmaresc tematica specifica a acestui examen și a celui de definitivat. 

Informațiile relevante și necesare simularii și pregatirii pentru susținerea examenului sunt prezentate sintetic, dupa o structura care sa faciliteze urmarirea noțiunilor și informațiilor furnizate, raspunzand (in multe cazuri) unor posibile intrebari ce ar putea fi adresate in legatura cu noțiunile și instituțiile specifice. Pentru a nu incarca textul și a permite candidaților interesați sa parcurga in mod direct textele actelor normative relevante, partea de sinteza cuprinde mențiuni ale sediului materiei fiecarei fișe, precum și indicarea in notele de subsol a dispozițiilor legale. 

In acest sens, fiecare dintre fișele cuprinse in lucrare are doua parți: una de sinteza și una de teste-grila, concepute pentru verificarea și consolidarea noțiunilor necesare; in conceperea și redactarea testelor de verificare au fost avute in vedere atat cerințele examenului de primire in profesie și de definitivat, precum și nivelul de complexitate a noțiunilor. 

Pentru elaborarea lucrarii au fost folosite ca surse Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Statutul profesiei de avocat, Codul deontologic al avocatului roman, Codul deontologic al avocaților din Uniunea Europeana. De asemenea, au fost incluse extrase din decizii relevante ale Curții Constituționale a Romaniei, Inaltei Curți de Casație și Justiție și Curții Europene a Drepturilor Omului.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0479-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 332
Tip coperta Necartonat
Autor

Carmen Moldovan

Numar pagini 332
Scroll