Preotul greco-catolic Ioan Miclea 1902-1982 este cel mai important reprezentant al teologiei &537;i filozofiei neotomiste din România Volumele studiile &537;i articolele pe care le-a publicat în perioada interbelic&259; dau m&259;rturie despre unicitatea unui gânditor ancorat în revela&539;ia biblic&259; în experien&539;a ecleziastic&259; nemijlocit&259; &537;i în metoda argumentativ&259; a lui Toma din Aquino reactualizat&259; creator

Evanghelii din evanghelie

de Ioan Miclea

Cod produs: 0000247310

Editura: Vremea

Data aparitie: 2023

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-081-139-8

Numar de pagini: 230

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Preotul greco-catolic Ioan Miclea (1902-1982) este cel mai important reprezentant al teologiei și filozofiei neotomiste din România. Volumele, studiile și articolele pe care le-a publicat în perioada interbelică dau mărturie despre unicitatea unui gânditor ancorat în revelația biblică, în experiența ecleziastică nemijlocită și în metoda argumentativă a lui Toma din Aquino, reactualizată creator. Din păcate, interzicerea Bisericii Greco-Catolice de către regimul comunist, în decembrie 1948, a însemnat și ostracizarea lui Ioan Miclea. Scrierile sale din anii de restriște au rămas fără cititori. Ele nu au putut germina în spațiul public, unele fiind pur și simplu distruse de teama represiunii. După 1990, familia și câțiva discipoli fideli au scos la lumină câteva inedite.

Cristian Bădiliță

 

 

Doamna Dorina Miclea, soția Părintelui Ioan Miclea, după moartea acestuia, survenită în 1982, i-a adunat manuscrisele, destinate Bisericii, și care trebuiau să ajungă la Preasfințitul Alexandru Todea. Preasfinția Sa le-a preluat de la Blaj, în iarna lui 1984. Era însoțit de Părintele Ioan Roșca. Dar, la intrarea în Târgu Mureș, îi așteptau două mașini ale Securității. Cei doi au fost reținuți la Securitate până pe la ora 2 noaptea, apoi eliberați. Abia la ora 4 dimineața au ajuns la Reghin. Sacii cu manuscrise și documente au rămas la Securitate și nimeni nu i-a mai recuperat vreodată, chiar dacă Preasfințitul Todea i-a revendicat de nenumărate ori. Părintele Ioan Miclea își doarme somnul de veci la Blaj. Poate la Înviere ne va spune și nouă ce conțineau manuscrisele arestate.

Episcop Virgil Bercea

 

Cele ce urmează în această carte sunt expunerea înțelesului anumitor idei ale Domnului, privitoare la cele mai actuale și permanente probleme ale vieții noastre de toate zilele. Ele sunt o sugestivă tălmăcire a șapte teze alese din Sfânta Scriptură: Sărăcia, Durerea, Iubirea, Autoritatea, Preoția, Pacea și Antitezele Evanghelice. Autorul a adunat texte concludente pentru intențiile sale. Chemarea stăruitoare a cititorului la izvorul curat al Evangheliei, îndrumarea lui spre simplicitatea liberatoare la care ne invită cu exigență totală Cartea Sfântă, nu poate decât să nutrească și să edifice.

Episcop Tit Liviu Chinezu


Data aparitie 2023
Editie Editia I
ISBN 978-606-081-139-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 230
Autor

Ioan Miclea

Numar pagini 230
Scroll