Urbanismul are ca principal scop potrivit dispozitiilor Legii nr 3502001 lege-cadru in materia urbanismului dirijarea evolutiei complexe a localitatilor prin elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare spatiala durabila si integrata pe termen scurt mediu si lung In tara noastra dupa Revolutia din 1989 mai intai s-au emis autorizatiile de construire in baza legii si mai apoi au inceput sa se marcheze regulile urbanismului Pe

Dreptul urbanismului. Practica judiciara, volumul II. Autorizatia de construire

de Cristina Titirisca , Anca Stroiu , Dumitru Dobrev

Cod produs: 0000191554

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-27-1319-5

Numar de pagini: 480

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Urbanismul are ca principal scop, potrivit dispozitiilor Legii nr. 350/2001, lege-cadru in materia urbanismului, dirijarea evolutiei complexe a localitatilor, prin elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare spatiala, durabila si integrata, pe termen scurt, mediu si lung. In tara noastra, dupa Revolutia din 1989, mai intai s-au emis autorizatiile de construire, in baza legii, si mai apoi au inceput sa se marcheze regulile urbanismului. Pe cale de consecinta, in plan practic, instantele de judecata au fost chemate sa se pronunte cu privire la legalitatea certificatelor de urbanism, a autorizatiilor de construire si a desfiintarii constructiilor, precum si asupra legalitatii actelor administrative normative in materie de urbanism.
Interesul constant atat al practicienilor, cat si al justitiabililor in aceasta materie, precum si numarul ridicat al cauzelor aflate pe rolul instantelor au determinat publicarea culegerii Dreptul urbanismului. Practica judiciara, care trateaza principalele aspecte de practica judiciara privind dreptul urbanismului.
Lucrarea Dreptul urbanismului. Practica judiciara cuprinde o analiza actuala a jurisprudentei relevante, privita din perspectiva diferitelor reglementari aplicabile in domeniul urbanismului, si examineaza practica instantelor de grade de jurisdictie diferite, fiind publicata in doua volume.
Cel de-al doilea volum al lucrarii Dreptul urbanismului. Practica judiciara cuprinde 53 de spete ale instantelor de drept comun vizand autorizatia de construire, precum si decizii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recursuri in interesul legii si in procedura pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, completate, acolo unde s-a impus, cu comentarii ale autorilor si note privind modificarile legislative, fiind structurate in patru capitole:
•    autorizatia de construire – act administrativ de autoritate cu caracter individual. Emitere, suspendarea executarii, anulare;
•    desfiintarea constructiilor;
•    aspecte practice variate in legatura cu edificarea constructiilor si legislatia urbanismului;
•    jurisprudenta obligatorie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in materia urbanismului.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-27-1319-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 480
Autor

Cristina Titirisca , Anca Stroiu , Dumitru Dobrev

Numar pagini 480
Scroll