Dupa cum se poate constata inca din titlu Victor Cadere - Diplomat 1919-1944 in demersul nostru ne indreptam atentia asupra activitatii diplomatice a juristului roman Acesta a fost unul dintre personajele importante ale politicii externe romanesti caruia pana acum nu i s-a acordat atentia cuvenita Trecerea lui in plan secund se explica printr-o serie de evenimente ce i-au marcat viata precum trauma personala prin care a trecut intemnitat fiind in inchisorile comuniste si acuzat de

Diplomatul Victor Cadere (1919-1944)

de Ioana Ecaterina Asavoaie

Cod produs: 0000183464

Editura: Miidecarti

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9049-09-9

Numar de pagini: 394

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Dupa cum se poate constata inca din titlu, Victor Cadere - Diplomat (1919-1944), in demersul nostru ne indreptam atentia asupra activitatii diplomatice a juristului roman. Acesta a fost unul dintre personajele importante ale politicii externe romanesti, caruia pana acum nu i s-a acordat atentia cuvenita. Trecerea lui in plan secund se explica printr-o serie de evenimente ce i-au marcat viata precum trauma personala prin care a trecut, intemnitat fiind in inchisorile comuniste si acuzat de spionaj si legaturi cu strainatatea, dar si prin faptul ca istoriografia romaneasca si-a indreptat atentia asupra altor personalitati ale diplomatiei romanesti interbelice iar, Victor Cadere, desi a facut parte din corpul diplomatilor romani de calibru, nu a beneficiat de atentia meritata. De aceea, consideram fireasca si necesara abordarea subiectului intr-un studiu amplu, care sa refaca intreg parcursul sau diplomatic. 

In afara argumentelor mai sus mentionate, realizarea unei lucrari dedicate activitatii lui Victor Cadere este cat se poate de utila deoarece ajuta la o mai buna cunoastere a multiplelor fatete ale politicii externe romanesti dintre cele doua razboaie mondiale si din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Mai mult decat atat, faptul ca il gasim pe Victor Cadere ca ministru plenipotentiar si trimis extraordinar al Romaniei in state importante pentru sistemul romanesc de securitatea reprezinta o motivatie in plus pentru abordarea subiectului.
Avand in vedre faptul ca nu exista o lucrare dedicata diplomatului Victor Cadere vom incerca sa refacem activitatea sa diplomatica cu ajutorul mai multor surse. Astfel, izvoarele editate aduc lamuriri si completari necesare reusitei cercetarii. Ne vom indreptat atentia, in primul rand, asupra colectiilor de documente referitoare la diplomatia romaneasca in perioada interbelica si in timpul celui de-al doilea razboi mondial (...).

Prin lucrarea de fata ne propunem recuperarea cu onestitate si responsabilitate a activitatii diplomatice a juristului roman Victor Cadere, din prisma obiectivelor principale de politica externa ale statului roman, dar si modul in care diplomatul a inteles sa le transpuna in practica, pentru a-i reprezenta cat mai bine interesele. De asemenea, studiul ne ofera posibilitatea de a surprinde relatiile bilaterale ale tarii noastre cu Polonia, Iugoslavia si Portugalia in diferite momente istorice, deosebit de importante pentru Romania secolului XX, dar si a rolului pe care Romania l-a detinut in sistemul relatiilor intemationale din perioada interbelica si din anii celei de-a doua conflagratii mondiale. - Fragmente din Introducere


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-9049-09-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 394
Tip coperta Necartonat
Autor

Ioana Ecaterina Asavoaie

Numar pagini 394
Scroll