Pentru Sigmund Freud analiza cu aparat psihanalitic a viselor faciliteaza in primul rand descifrarea misterului afectiunilor nevrotice si in al doilea rand deschide drumul spre inconstient visul fiind den koniglichen Weg calea regala spre inconstient Freud distinge trei tipuri de vise diferentiate in functie de gradul de rationalitate si de veridicitate a continutului In prima categorie se situeaza visele simple sau visele clare care sunt specifice copiilor si care sunt

Despre vis

de Sigmund Freud

Cod produs: 0000205652

Editura: Cartex 2000

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-8893-77-8

Numar de pagini: 112

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Pentru Sigmund Freud, analiza, cu aparat psihanalitic, a viselor faciliteaza, in primul rand, descifrarea misterului afectiunilor nevrotice si, in al doilea rand, deschide drumul spre inconstient, visul fiind ,,den koniglichen Weg (calea regala) spre inconstient". Freud distinge trei tipuri de vise diferentiate in functie de gradul de rationalitate si de veridicitate a continutului. In prima categorie se situeaza visele simple sau visele clare, care sunt specifice copiilor si care sunt inspirate de nevoi fiziologice. In cea de-a doua categorie sunt situate visele rezonabile, care au o anumita coerenta logica, iar in cea de-a treia categorie sunt visele obscure, incoerente si absurde, care trezesc interesul psihanalistilor.

 

Freud declara in Despre vis ca ,,In realitate, travaliul visului este primul proces cunoscut dintr-un intreg sir de procese psihice, in special cele din care se deduce aparitia simptomelor isterice, a angoaselor, a obsesiilor, a ideilor delirante etc.".

 

Visele reprezinta ,,imaginarul constient", deoarece producerea si dezvoltarea lor excedeaza controlul voluntar, iar apartenenta acestora la imaginatie se sustine prin doua argumente: prin continutul lor, care vizeaza fenomene si evenimente ireale, si prin faptul ca, desi au origine in experienta anterioara, modul de combinare a secventelor e inedit, acestea nefiind simple reproduceri a ceea ce s-a intamplat.

 

Colectia ,,Canapeaua lui Freud" va invita la o ora de lectura formativa. Intalnirea cu cartile din aceasta colectie nu va fi neaparat comoda, dar ideile, argumentele, disputele pe care le contin va vor deschide noi orizonturi; va vor oferi modele de interpretare a psihicului uman.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-8893-77-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 112
Autor

Sigmund Freud

Numar pagini 112
Scroll