De ce exist&259; o specificitate a demersurilor cognitive cotidiene în raport de pild&259; cu cele din &537;tiin&539;&259; Pentru c&259; în multe cazuri indivizii ignor&259; legile elementare ale logicii mîna&539;i de dorin&539;e &537;i emo&539;ii Oamenii ajung uneori s&259; cread&259; lucruri absurde s&259;-&537;i construiasc&259; facil convingeri eronate s&259;-&537;i schimbe f&259;r&259; motiv opinii întemeiate s&259; ia decizii

Cum gandim in viata de zi cu zi

de Stefan Boncu , Andrei Holman

Cod produs: 0000190217

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-794-8

Numar de pagini: 504

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

De ce există o specificitate a demersurilor cognitive cotidiene în raport, de pildă, cu cele din știință? Pentru că, în multe cazuri, indivizii ignoră legile elementare ale logicii, mînați de dorințe și emoții. Oamenii ajung uneori să creadă lucruri absurde, să-și construiască facil convingeri eronate, să-și schimbe fără motiv opinii întemeiate, să ia decizii hilare. În fiecare capitol, autorii caută să explice de ce gîndirea „omului de pe stradă” este automată, stereotipică, emoțională, instinctivă și numai rareori analitică, logică și așezată. Prin această explorare a unora dintre cele mai subtile și mai spectaculoase mecanisme psihice, cititorul are prilejul să se familiarizeze cu teme captivante din psihologia socială a ultimelor decenii.

„Psihologia de simț comun se fundamentează pe cunoștințe derivate din cotidian, unele sintetizînd experiențe de sute ori mii de ani. Dar simpla trecere a timpului nu înseamnă că, în viața de zi cu zi, ceva trebuie să fie neapărat adevărat pentru a fi util! Timpul a păstrat și pseudoadevăruri. Cu unele excepții, psihologia de simț comun greșește la nivel (micro)individual și de (macro)grup, dar are suprapuneri interesante cu psihologia științifică la nivelul relațiilor interpersonale. Psihologia științifică a trebuit să ducă o luptă intensă cu psihologia de simț comun pentru a-i invalida unele (pseudo)cunoștințe și pentru a le impune pe cele validate științific în cotidian, în beneficiul tuturor. Cartea ne arată un univers fascinant, concentrat pe felul în care gîndim despre propria persoană, despre alții, despre sine în comparație cu alții ș.a., care atinge niveluri diferite de înțelegere a fenomenelor analizate (cum se întîmplă vs cum credem că se întîmplă vs cum ar trebui să se întîmple). Cartea nu se adresează doar studenților în psihologie și specialiștilor, ci și publicului larg. Este cu adevărat o lucrare scrisă ca să rămînă și să conteze în peisajul românesc!” (Daniel David)


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-794-8
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 504
Tip coperta Necartonat
Autor

Stefan Boncu , Andrei Holman

Numar pagini 504
Scroll