Testele-grila reprezinta o constanta la aproape toate examenele si concursurile juridice – de la examene de an de licenta si pana la concursurile de admitere de definitivat sau de promovare in profesiile juridice Pe cale de consecinta in ultimii ani s-au publicat numeroase carti si culegeri de teste cu diferite grade de dificultate ceea ce face dificila alegerea unei carti adecvate tipului de examen sau concurs pentru care te pregatestiSpecial pentru

Culegere de subiecte date la concursurile si examene cu explicatii ale variantelor de raspuns. 3. Drept penal. PS

de Cristinel Ghigheci, Ioan-Paul Chis

Cod produs: 0000179739

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-27-1125-2

Numar de pagini: 520

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Testele-grila reprezinta o constanta la aproape toate examenele si concursurile juridice – de la examene de an, de licenta si pana la concursurile de admitere, de definitivat sau de promovare in profesiile juridice. Pe cale de consecinta, in ultimii ani s-au publicat numeroase carti si culegeri de teste cu diferite grade de dificultate, ceea ce face dificila alegerea unei carti adecvate tipului de examen sau concurs pentru care te pregatesti.

Special pentru candidatii si studentii care vor sa se pregateasca pentru examenele si concursurile de admitere sau de promovare in profesiile juridice, Editura Hamangiu a creat aceasta Culegere de subiecte date la concursuri si examene, in care sunt incluse testele reale de la concursurile din anii anteriori, insotite de explicatii ale tuturor variantelor de raspuns. Culegerea este publicata in carti distincte, aferente celor patru discipline clasice de concurs – Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal.

Pentru disciplina Drept penal au fost extrase toate grilele formulate in acord cu noul Cod penal, incepand cu anul 2014, aproximativ 670 de teste-grila fiind publicate in doua volume, impartite in raport de institutiile cuprinse in Partea generala, respectiv Partea speciala a Codului penal.

Volumul Drept penal. Partea speciala cuprinde subiectele date la concursurile de:
•    admitere INM 2014-2018;
•    admitere in magistratura 2014-2018;
•    promovare instante si parchete 2014-2017.

Pentru o facila parcurgere si intelegere, grilele selectate au fost grupate pe institutii, enuntul fiecarei intrebari fiind urmat de explicatiile autorilor, raspunsul corect si indicarea sursei.

Variantele de raspuns – corecte sau gresite – au fost explicate prin raportare la dispozitiile legale in vigoare, la deciziile Curtii Constitutionale si la solutiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in recursurile in interesul legii sau pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, iar, acolo unde s-a impus, au fost facute trimiteri la opiniile relevante din doctrina. In cazul raspunsurilor care nu mai sunt de actualitate ca urmare a modificarilor legislative intervenite ulterior datei concursului, au fost indicate si variantele de raspuns corecte in prezent. Pentru grilele contestate, atunci cand a fost cazul, au fost redate motivarile comisiilor de solutionare a contestatiilor la baremul de notare si evaluare.

Prin modalitatea de structurare si de prezentare, Culegere de subiecte date la concursuri si examene ofera o imagine de ansamblu a problemelor de drept ce au constituit intrebari de concurs/examen in ultimii ani, evidentiaza specificul acestei modalitati de testare a cunostintelor juridice, explicatiile rationamentului parcurs pentru rezolvarea grilei ajutand la insusirea unei metode de abordare cat mai aplicate si eficiente a subiectelor tip teste-grila si minispete.


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-27-1125-2
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 520
Autor

Cristinel Ghigheci, Ioan-Paul Chis

Numar pagini 520
Scroll