Este incetatenita credinta ca alimentele bogate in colesterol

Crezi ca stii sa traiesti?

de Gheorghe Mencinicopschi

Cod produs: 0000186763

Editura: Dharana Impex

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9029-06-0

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Este incetatenita credinta ca alimentele bogate in colesterol determina aparitia ateroamelor (ateroscle- roza) si a bolilor cardiovasculare, prin depunerea acestuia pe artere, care s-ar infunda ca o teava dintr-o instalatie.  

Este o interpretare eronata, mecanicista, care nu are aproape nici o legatura cu fenomenul aparitiei ateroamelor. Cercetarile moderne au demonstrat ca aparitia si evolutia ateroamelor este un proces inflamator, declansat de oxidarea lipoproteinelor serice sanguine (HDL -- LDL _VLDL) de catre radicalii liberi prezenti in sange ca urmare a mancarurilor nesanatoase, a fumatului, a excesului de alcool si a vietii moderne sedentare si stresante. Odata oxidate, aceste lipoproteine nu mai sunt recunoscute de sistemul imunitar ca fiind selt si macrofagele din sange le ataca si le transporta in endoteliul arterial.

Astfel incepe un proces inflamator in care anumite specii moleculare determina si dezvoltarea exaperata a musculaturii netede a arterei, formand o matrice in care se depun minerale, colesterol, macrolage moarte, acesta fiind, de fapt, ateromul si nu colesterolul pur, care nici nu poate circula ca atare in sange deoarece nu este solubil in apa din care este format sangele.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-9029-06-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 336
Tip coperta Necartonat
Autor

Gheorghe Mencinicopschi

Numar pagini 336
Scroll