Fragment din cartea Castelul din Carpati de Jules VerneDe altfel toata marfa aceea ieftina era de fabricatie tare proasta barometrele neintelegandu-se intre ele in privinta variabilului sau a timpului frumos acele orologiilor aratand ceasuri prea lungi sau minute prea scurte in sfarsit lucru de mantuiala Poate ca ciobanul banuia una ca asta si nu tinea deloc sa faca pe cumparatorul Totusi in clipa cand era gata sa-si apuce din nou toiagul iata-l ca scutura un soi de

Castelul din Carpati, Editura Regis

de Jules Verne

Cod produs: 0000187611

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-8674-90-2

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Fragment din cartea "Castelul din Carpati" de Jules Verne

"De altfel, toata marfa aceea ieftina era de fabricatie tare proasta, barometrele neintelegandu-se intre ele in privinta variabilului sau a timpului frumos, acele orologiilor aratand ceasuri prea lungi sau minute prea scurte, in sfarsit, lucru de mantuiala. Poate ca ciobanul banuia una ca asta si nu tinea deloc sa faca pe cumparatorul. Totusi, in clipa cand era gata sa-si apuce din nou toiagul, iata-l ca scutura un soi de tub atarnat de breteaua marchitanului, zicand:
— La ce-i buna teava asta...? 
— Teava asta nu-i o teava.
— Sa fie o latratoare?
Si ciobanul intelegea prin asta un fel de pistol vechi, cu teava rasfranta.
— Nu, zise evreul, e o luneta.
Era una dintre lunetele de rand, care maresc de cinci-sase ori obiectele sau le apropie in egala masura, ceea ce produce acelasi rezultat. Frig desprinsese instrumentul, il privea, il pipaia, il intorcea, facea sa-i lunece, unul peste altul, cilindrele. Apoi, dand din cap:
— O luneta? spuse.
— Da, pastorule, ba inca una strasnica si care-ti lungeste binisor vederea.
— Pai am ochi buni, prietene. Pe timp senin vad ultimele stanci pana la capatul Retezatului si cei din urma copaci din fundul pasului Vulcan.
— Fara sa clipesti...?
— Fara sa clipesc. Roua m-a invrednicit de una ca asta, ca dorm de cu seara pana dimineata sub cerul liber. Iaca ce-ti curata de minune lumina ochiului."


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-8674-90-2
Loc aparitie Bucuresti
Tip coperta Necartonat
Autor

Jules Verne

Scroll