Intr-un interviu recent realizat de Bill Moyers cu poetul Robert Bly in emisiunea O intalnire a Barbatilor un tanar a pus intrebarea Unde sunt astazi barbatii initiati de alta data Am scris cartea de fata tocmai pentru a raspunde la aceasta intrebare care preocupa atat barbatii cat si femeile La sfarsitul secolului XX ne confruntam cu o criza de mari proportii a identitatii masculine Din ce in ce mai mult observatorii scenei contemporane - sociologi antropologi si psihologi de

Arhetipurile masculine

de Robert Moore, Douglas Gillette

Cod produs: 0000190370

Editura: Daksha

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-1965-40-6

Numar de pagini: 222

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Intr-un interviu recent realizat de Bill Moyers cu poetul Robert Bly in emisiunea "O intalnire a Barbatilor", un tanar a pus intrebarea: "Unde sunt astazi barbatii initiati de alta data?" Am scris cartea de fata tocmai pentru a raspunde la aceasta intrebare, care preocupa atat barbatii, cat si femeile. La sfarsitul secolului XX ne confruntam cu o criza de mari proportii a identitatii masculine. Din ce in ce mai mult, observatorii scenei contemporane - sociologi, antropologi si psihologi de profunzime - descopera dimensiunile devastatoare ale acestui fenomen, care ne afecteaza personal pe fiecare dintre noi, la fel de mult pe cat afecteaza societatea ca intreg. De ce exista in zilele noastre o asemenea confuzie legata de sexul de care apartinem, cel putin in Statele Unite si in Europa? Pare din ce in ce mai dificil sa punctam ceva ce ar putea fi in legatura cu esenta masculina sau cu cea feminina.

Daca analizam cu atentie sistemul social contemporan, observam imediat decaderea valorilor familiei traditionale. Din ce in ce mai multe familii se confrunta cu tristul adevar al disparitiei tatalui (absent fizic sau emotional), aspect care produce devastare emotionala la copiii de ambele sexe. Tatal slab, fara personalitate sau absent din viata fiului sau fiicei sale, mutileaza capacitatea acestuia/acesteia de a relationa intr-un mod intim si pozitiv cu persoane de acelasi sex sau de sex opus.

Din experienta pe care o avem, consideram ca nu putem scoate in evidenta doar intr-un mod simplist dezintegrarea sistemelor noastre familiale, pentru a motiva criza actuala a masculinitatii la nivel global. Pentru aceasta este necesar sa luam in considerare alti doi factori care subliniaza insasi aceasta dezintegrare.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-1965-40-6
Numar de pagini 222
Autor

Robert Moore, Douglas Gillette

Numar pagini 222
Scroll