Amintirile sunt foarte importante pentru mine M&259; urm&259;resc m&259; bântuie Cu toate c&259; uit numele &537;i anumite întâmpl&259;ri pe care nici nu le-a&537; mai putea descrie în cuvinte Îns&259; în rest totul e la locul lui ca într-un dic&539;ionar mare sau ca într-o carte ilustrat&259;Brunhilde Pomsel a fost printre pu&539;inii care au reu&537;it s&259; ajung&259; în imediata apropiere a unuia

Am fost secretara lui Goebbels

de Thore D. Hansen, Brunhilde Pomsel

Cod produs: 0000194114

Editura: Humanitas S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

Numar de pagini: 160

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Amintirile sunt foarte importante pentru mine. Mă urmăresc, mă bântuie. Cu toate că uit numele și anumite întâmplări, pe care nici nu le-aș mai putea descrie în cuvinte. Însă în rest totul e la locul lui, ca într-un dicționar mare sau ca într-o carte ilustrată.

Brunhilde Pomsel a fost printre puținii care au reușit să ajungă în imediata apropiere a unuia dintre cei mai mari criminali din istorie. În Ministerul Propagandei, condus de Joseph Goebbels, a lucrat ca stenografă, dactilografă și secretară. Până la capitularea Berlinului, în mai 1945, a fost avansată și a ajuns în anticamera ministrului și-n mijlocul elitei conducătoare a național-socialismului. Chiar și în ultimele zile de război, când trupele sovietice se aflau deja pe străzile Berlinului, ea dactilografia acte oficiale și, în loc să găsească un moment prielnic ca să fugă, a fost cea care a cusut steagul capitulării. Mai bine de șapte decenii n-a vorbit cu nimeni despre toate acestea.

Acest volum se bazează pe convorbirile cu Brunhilde Pomsel înregistrate în 2013 și 2014, pentru filmul documentar Ein deutsches Leben (O viață germană), considerat una dintre cele mai importante contribuții la analiza Holocaustului. De asemenea, la începutul lui 2019, la Londra a fost pusă în scenă o piesă de teatru realizată după traducerea în engleză a memoriilor lui Brunhilde Pomsel, care s-a bucurat de un succes răsunător.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 160
Tip coperta Necartonat
Autor

Thore D. Hansen, Brunhilde Pomsel

Numar pagini 160
Scroll